2014-06-04 Mot Gotland

Efter en skön natts ostörd sömn i Saltsjöbaden seglade vi i fin vind ner till Nynäshamnstrakten. Stannade till i Nynäshamns fina gästhamn för inköp av mat för en vecka. Fyllde lite diesel, 65 liter för 1000:-, vilket är bättre än 57 liter för samma summa., men ändå för mycket. Ändå tacksam för att ha segel och inte bara motor.

Lämnade Nynäshamn i fin nordlig vind som efterhand ökade upp till 11 m/s, störtregn och sedan rådimma. saltis-smöjen140604 014

Vi hade vissa problem att hitta in till Lauterhorn på Fårö. Anlände vid 23 tiden i mörker och med dimma som satte ner sikten till 25 meter. Tur att vi varit där många gånger tidigare, annars hade vi inte tagit oss in.saltis-smöjen140604 017

Har seglat vidare söderut på Gotlands östra sida och ligger nu vid Smöjen, ett gammalt kalkbrott. Där  kan man bada sötvatten i saltis-smöjen140604 016kalkbrotten. dock inte idag med 11 grader i vattnet. Möjligen hade Inger och Anders Stålhammar hoppat i.

Lena och Micke

4 reaktion på “2014-06-04 Mot Gotland”

 1. Skönt att göra bort störtregn, rådimma och kallt vatten, men snart blir det så varmt på lata latituder så ni kanske längtar till friskt regn och ett svalkande bad.
  Fin hemsida, vi ska följa er!
  Hälsningar
  Uffe o Gerd

 2. 11 gr, det låter som ett varmbad. Vi hade 10 gr när vi gick låg i Grinda senast.
  Går nattvakt just nu, ”allt lugnt”
  Ha en bra nationaldag!
  Anders

 3. Lycka till Micke, ska bli spännande att följa er resa. Många vänliga hälsningar Camilla rettig

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *