2014-06-25 Helsingborg

 

Som ovanlighet denna sommar fick vi en fin och snabb segling från Falsterbo till Helsingborg. Ligger i Norra hamnen på ”första parkett” intill strandpromenaden.

Tropical beach i HbgHbg YC klubbhus

Tropical beach i Hbg

Vi har konstaterat att Helsingborg är en mycket trevlig stad. Fantastiskt välordnade grönområden och stränder mitt i stan.

Mycket soptunnor och speciella behållare för engångsgrillar är några 2014-06-25 Helsingborg 046åtgärder som avviker mot normal ”svensk standard”. Det är därför också väldigt rent och snyggt i omgivningarna.

 

 

Gångspel för att flytta segelskutor inne i hamnen

Gångspel för att flytta segelskutor inne i hamnen

Håller nu på att montera ny vattenpump och helt ny ”styrningselektronik” till bogpropellern. Samtidigt bunkrar vi upp frys och kyl så att vi ska klara oss utan större tillförsel av livsmedel de kommande fem veckorna.

Planerar för segling norrut senast torsdag morgon.

Ha det bra / Lena och Micke

4 reaktion på “2014-06-25 Helsingborg”

 1. Kul att läsa er blog. Tack för ett jättemysigt ”avskedsparty”. Vi firade en sval midsommar på Flaten och nu målar vi på huset. Ystad är ju Bertils uppväxtstad så där har vi varit många gånger. Ha det gott! Kram Gertrud o Bertil

  1. Tack själva, mycket trevligt att ni var med. Vi har haft en fin första månad och är nu i Skottland och har det mycket bra.

   Hoppas ni får en fin sommar / Lena o Micke

 2. Hej på er godingar. Ni ska veta att jag följer er men e dålig på att skriva. Faan Micke du kan inte ta bilder på massa sexiga brudar som hon mellan palmerna, du vet att Lena blir lite bitsk då. Hihi. Bra att problemen kommer nu så slipper ni dom senare. Ha de jättebra
  Tommy / vasahamnen

  1. Hej kompis, kul att höra från dig. Jo jag vet att det inte var bra med bilden på stranden, men ibland kan man i inte låta bli n.är ”puddingarna” glider förbi. Jag tror inte Lena sett något:-) Hur går det med båtletandet, hittat några mera spännande objekt? Vi ligger i Kaledonien canal och har det bra. Skottland är fint. Ha det bra och sköt om dig! Lena o Micke

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *