Seglad rutt och planer

Seglad rutt

2014 Stockholm – Gotland – Polen – Bornholm – Helsingborg – Skottland – Kaledonien kanal – Isle of Man – Irland – Norra Spanien – Portugal – Kanarie öarna

2015 Kap Verde – Brasilien – Uruguay

2016 Uruguay – Argentina – Uruguay – Argentina – Chile

2017 Chile/Patagonien – Chile

 

Planer

Efter 36 månaders segling (start 140601) ligger vi med båten i Chile, öster om ön Chiloe. Enligt ursprungsplanering skulle vi vara i Karibien eller rent av i Franska Polynesien, men har istället valt att runda Sydamerikas sydspets. Vi har bestämt att Karibien får vänta till …….. Detta är en av tjusningarna med seglarlivet, man kan enkelt ändra planeringen efterhand utan direkta konsekvenser.

Resten av 2017 tänker vi tillbringa i Chile. Ska sakta ta oss upp till staden Valdivia som blir vår bas fram till 2018. Besöker Sverige fyra veckor under augusti/september. Ska sedan åka runt en del med bil för att få se mera av Chiles befolkade delar, kanske också försöka åka lite skidor under vårvintern. Vi har också en hel del underhålls-, utvecklings- och reparationsarbeten som ska hinnas med på båten.

2018 planerar vi segla nordväst/väst via Robinson Cruzoe Island, Eastern Island till Gambier Island i Franska Polynesien. Sedan mot New Zeeland  eller vidare västerut mot Filippinerna. Vad som händer 2019 och därefter är det många faktorer som påverkar. Vi kanske stannar ett år i NZ och Franska Polynesien, eller fortsätter mot Vietnam och Thailand för att sedan gå ut i Indiska Oceanen. Eller också går vi norrut mot Japan och sedan vidare till Alaska, Canada, USA och Mexico.

Ja detta var lite av våra planeringstankar på kort och lång sikt, men i grunden tar vi dag för dag och månad för månad, så den årsvisa planeringen är bara något för att hänga upp bl a den långsiktiga logistiken på.

Lena och Micke

 

 

 

3 reaktion på “Seglad rutt och planer”

 1. Oj vilken resa ni är ute på! Verkligen kul att följa ert äventyr. Själva har vi bara kommit till Grekland på samma tid.
  Segla väl.
  Bertil o Majken Roos

  1. Hej på er
   Kul att ni är med. Grekland är ju inte fy skam, de flesta kommer ju bara till Västervik.

   Vi hörs

 2. Tjena!
  Ser att det ser ok ut med dig! Även om det naturligtvis tar tid med allt som hänt. Här i Luleå har vi också fått lite problem, vattenskada på bottenvåningen. Förra ägaren hade dragit golvvärmeslingor själv och lagt de för nära yttervägg så en slinga frusit sönder. Att folk inte kan läsa byggbeskrivningar? Försäkringsbolaget har tagit in en byggfirma. Som du vet hatar jag byggfirmor, bara jag ser dem får jag högt blodtryck.
  Vi passar ju på att bygga om köket, när de rivit hela bottenvåningen, vill ta bort en vägg, så jag bad om en offert på extra arbeten, men som vanligt kom ju en fantasi offert, så det blir att bygga på all ledig tid för att få ett hus att bo i. Nu hatar jag byggfirmor ännu mera!
  / Anders

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *