2015-07-23 Brasilien – Arraial do Cabo

Vi har haft besok av sonen Tom under nastan en manad och da har vi inte haft tid att uppdatera hemsidan. Tom flog till Rio de Janeiro, en resa via Amsterdam, pa ca 17 timmar. Sedan bussresa till Texeira de Freitas, 17 timmar och avslutningsvis 2 timmar lokalbuss till Caravelas. En rejal resa som flot pa utan problem. Efter ytterligare en vecka i Caravelas seglar vi vidare ner till storstaden Vitoria, dar vi svajar bara en natt utanfor deras fornama yacht club. Den var sa ”fin” sa att nar man skulle ta hunden fran bilen till baten fick den inte ga sjalv utan skulle fraktas i bur. Vi fick pa nader lamna omradet for att besoka en mataffar, man skulle vara medlem om man skulle passera vakten.

Seglade vidare ner till Guarapari, som vi trodde var en  mindre semesterort for brassarna. Nar vi narmade oss insag vi att detta var i paritet med Miami, stort med enorma strander och jattestora hoghus langs stranderna.

Efter fem dar seglade vi vidare over natten 170 NM ner till Buzios, som klassas som Brasiliens St Tropez. Det var faktiskt Brigitte Bardot som 1963 medvetengjorde omvarlden om denna parla. Sedan var inget sig likt langre. Har ar allt skitdyrt och de ”fina” manniskorna flockas har. Vi flyttade runt halvon till sodra sidan, dar vi hittade lite softare miljo. Tillbringade ett antal fina dagar pa en enormt fin sandstrand, med sol och bad och frisbee.

Flyttar oss 15 NM ner till udden Cabo de Frio och sammhallet Arrial do Cabo. Har ar det bara en hel del dagturister som aker ut pa oarna med turbatar. Miljon i ovrigt ar ganska soft har.

Efter nagra dagar har var det dags for Tom att borja rora sig mot Sverige igen. Trist att han aker hem, nu nar vi vant oss med hans extrahander och sallskap. Tom och jag tog bussen till Rio en tidig morgon, en resa pa ca 3 timmar. Bodde pa hotell en natt och sedan akte Tom till flygplatsen och jag tillbaka till Lena och baten. Det vi hann se av Rio pa 24 timmar var helt fantastiskt, vilken stad. Bergen, stranderna, storleken, klimatet helt fantastiskt, sa nu langtar jag till baka. Tyvarr ar inte vindarna sa bra sa att det blir forts nasta vecka som vi seglar mot Rio.

Klimatet har i juli ar ju den kallaste manaden pa aret, men dock den torraste med i stort sett utan regn. Sol mer eller mindre varje dag och dagtemp pa i snitt ca 24 grader, natt ner mot 20 och i vattnet 22, sa vintern har star sig ganska bra mot juli hemma i Sverige.

Val i Rio nasta vecka har vi en hel del att ordna. Det ar bl a reservdelar samt nagot bra stalle att lamna baten och katten pa i september nar vi flyger till Sverige i tre veckor.

Toms forsta paddling pa SUP:en. Larde sig fort
Toms forsta paddling pa SUP:en. Larde sig fort
Tom och jag pa aventyr i mangrovetrasken
Tom och jag pa aventyr i mangrovetrasken
Kattens forsta dopp i havet, hon kunde simma
Kattens forsta dopp i havet, hon kunde simma
En Fregattfagel. Hade aldrig sett tidigare
En Fregattfagel. Hade aldrig sett tidigare
Klubbvimplarna efter 14 manader och manga tusen miles
Klubbvimplarna efter 14 manader och manga tusen miles
Gam och trut pa stranden. Forsta gangen vi ser trut sedan Canarias
Gam och trut pa stranden. Forsta gangen vi ser trut sedan Canarias
Tummen upp for Brasilien
Tummen upp for Brasilien
Watermaker trasig sa nu maste vi tigga vatten. Har pa strandbaren, 20 liter varje morgon
Watermaker trasig sa nu maste vi tigga vatten. Har pa strandbaren, 20 liter varje morgon
Ankarvik i Arraial do Cabo
Ankarvik i Arraial do Cabo
Sy Fortunelight under segel
Sy Fortunelight under segel
Kees och Lena har strandparty
Kees och Lena har strandparty

 

Ha det bra / Lena och Micke

6 reaktion på “2015-07-23 Brasilien – Arraial do Cabo”

  1. Hej, ja det var trevligt med lite sällskap. Ja watermakern är riktigt besvärlig och tror du det finns att få tag i Shurflo pump i Rio. Nej jag får beställa grejer till Sverige för att ta med på flyget tillbaka. När åker du till Las Palmas? Är du i Nte när vi kommer hem den 4/9?
   Hälsa Inger. Kramar från Lena och Micke

 1. Hola! Hoppas det löser sig med tekniken! Just hemkommen från en välbehövlig vecka på Mallorca. For 8 i morse från hotellet och nu, kl 20.00, har vi ca 6 mil så är vi hemma å med nästan 20 graders skillnad. Ha det bra å kram!

 2. Hej Micke!

  Vad kul ni har i Brasilien! Vilka fina bilder! Min pappa har också fiskat väldigt många fina räkor när vi bodde i Rio…
  Har du hunnit lära dig lite portugisiska? 🙂
  Ha en fortsatt trevlig resa! Vi fortsätter här med squash. 😉
  Tchau!
  Silsa

  1. Hej Silsa, kul att höra av dig. Ja Brasilien är fantastiskt, jag fattar inte att du lämnade detta. Portugisiskan går trögt, snappar upp ett och annat ord. Seglar med en holländsk kompisbåt där kvinnan talar flytande portugisiska viket underlättar mycket när vi t ex har med myndigheter att göra. Vi kanske kan käka en lunch när vi kommer till Sverige i september. Hade varit kul att prata lite Brasilien nu när vi varit här ett längre stund och lärt känna landet lite bättre.

   Vi hörs / Micke

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *