2014-10-23 Las Palmas

Seglade ner till Playa Blanca på södra Lanzarote. Detta är ett riktig charterställe med barer, restauranger och hotell, men ganska litet och med en mysig atmosfär. Det finns också välsorterade järnaffärer med enormt utbud och det är en hel del prylar som inhandlas. Bl a ska avloppssystemet byggas om i båten och en durk plastas inne i RIB-botten på dingen.

Vi blev kvar i Playa Blanca i en vecka och sedan sattes kurs mot Fuerteventuras östra sida. Vi hamnade i Puerto del Rosario där vi låg i gästhamn några dygn. Vi hade hört rykten om en ev sandstorm över Fuerteventura så vi hade förberett oss på att tejpa igen luckor mm i båten. Efter att vi haft nordlig vind under lång tid vände nu vinden på syd och då kom sandstormen med full kraft, men inte från Sahara utan från en sandhög på kajen som några traktorer och grävare körde omkring i. Vi fick städa och spola båt många timmar efter detta.

Fortsatte söderut till Playitas, en liten fin by där vi bara stannade en natt. Våra kompisar mailade från Las Palmas och meddelade att ett av paketen som vi beställt hade kommit. Det visade sig dock att övriga paket fanns på posten, men bara i två veckor, sedan skickas de åter avsändaren.

Vi lättade ankar och seglade natt över till Gran Canaria, där vi gick in i Las Palmas hamn i gryningen. Nu startade vi en jakt på paket som vi inte sett slutet på ännu. Vi fortsätter idag med paketjakten, men måste också hinna promenera på Las Canteras samt dricka någon bira med Olle Snäll från Norrtälje

Ha det bra/Lena och Micke

 

.

 

2014-10-08 Lanzarote

554 NM och 95 timmar tog det från Portimao till Grasiosa, som är en liten ö vid norra delen av Lanzarote. Seglingen gick bra, med tidvis friska nordliga vindar. Vi gick bara på motor de första timmarna ut från Portugals kust samt de sista tio timmarna in mot Lanzarote.

Grasiosa är en karg ö utan ett enda träd, tre stora kullar och ett litet samhälle. Vi låg ankrade i en fin vik 1,5 NM från byn. På lördag var det

en stor simtävling som gick mellan Lanzarote och Grasiosa och på kvällen var det party i byn. Rockband som spelade och hundratal spanjorer/simmare och några till dansade på stranden.

Nu är det skönt i vattnet, ca 25 grader och man ser botten på över 10 meter. Luften är också relativt torr och tempen ligger på ca 25 dagtid och 22 på natten.

Efter några dagar vid Grasiosa seglade vi ner på östra sidan Lanzarote till huvudorten Arrecife. En fin liten stad som har det mesta. Vi har under två månader letat 8 mm vattenkopplingar i Portugal och Lissabon utan resultat och nu på en ö mitt i Atlanten, då finns dom. Vi har också köpt en bakmaskin, så nu ska det bakas, eller vi får se om det blir en flopp.

Idag ska vi göra stora mat- och dryckesinköp och har då blivit lovade gratis transport ner till hamnen. Normalt försöker vi frakta våra inköp på cyklarna, men detta innebär då vissa begränsningar.

Imorgon ska vi segla ner till Playa Blanca som ligger på södra delen av Lanzarote. När vi sedan känner oss mogna går vi vidare till Fuerteventura, för att titta närmare på vad som erbjuds där.

Ha det bra / Lena och Micke