2016-05-30 Mera Sao Paulo

Under våra första dygn här i Sao Paulo uppfattade vi att boende här har en väldigt liberal syn på könsrollerna. Vi har sett en härlig blandning av olika klädstilar och hur alla verkar väldigt realaxade. Härligt att det finns sådana frigjorda städer har vi sagt till oss själva.

Nu fick allt en förklaring igår, det är nämligen pågående LGBT Pride Parade i Sao Paulo. Detta är då världens största Pride event, med 4 miljoner deltagare och själva paraden är 4,2 km lång. Inte så konstigt att vi tyckte det var lite extra LGBT drag i SP.

Har idag varit i Ibirapuera, en jättepark mitt i SP. Går närmast likställa med Central Park i NY. Massor av joggare, rollerblades och flanörer. Har sedan åkte Metro, vilket var en väldigt positiv upplevelse. Mycket fräscha vagnar och stationer. Spåren ligger så bra och vagnarna körs så mjukt så man behöver knappt hålla i sig. Kostar dessutom bara 9 kr.

Metropolitan Transport Network är väl utbyggt och problem med ordning på kvällstid löser man genom att Metropolitan stänger kl 2000. Trots den korta öppettiden rullar vagnarna i SP 66 000 km under en dag, alltså 1,5 jordvarv, rätt imponerande.

Ha det bra / Lena och Micke

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *