2015-06-04 Brasilien – Bahia Cabralia

Efter 37 dagar var tiden inne för att segla ytterligare söderut, men det ville inte vädergudarna för dyningen från öster gick så hög att vi inte hade en chans att ta oss ut. Vi fick stanna ytterligare några dagar närmare fullmåne så att vattennivån steg och dyningen minskade. Efter 40 dagar blev det då dax för avfärd igen. Med stor spänning gungade vi ut ur flodmynningen från Itacare. Allt gick bra, men vi kommer inta att gå in på så tajta ställen någon fler gång.

Seglade söderut under natten i fin ostlig vind. Efter ca 130 NM svängde vi in i Bahia Cabralia och droppade ankaret skyddad bakom ett rejält rev.

Ligger utanför en mysig liten turisthåla för brasilianare. Milslånga stränder med kokospalmer. Fullt med små ruckliga ölbarer med billig öl. Nu låter det kanske som vi börjat ledsna på denna miljö, men nej, livet här är mycket fint.

15 maj fick trålarna börja fiska räkor, så nu är det lätt att köpa räkor direkt av trålargubbarna. De är sorterade i olika storlekar och vi har hittills bara prövat de största, 40 stycken per kg. Dessa är enormt stora och goda, 20 st blir en rejäl middag för två. I detta läge är det fint att ha djupfrys ombord, så slipper vi jaga trålare så fort vi blir sugna på räkor.

Framåt helgen ser det ut som vi får vind för vidare segling söderut mot Caravelas, vi får se hur det går med det.

Ha det bra/ Lena och Micke

En reaktion på “2015-06-04 Brasilien – Bahia Cabralia”

  1. Ha de fortsatt fint. Nu cyklar Inger o ja för o fira mor din me liten blomma. Kan krama åt dig. Hälsa Lena. Kramar till er med.
    Olle o Inger

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *