2015-05-09 Brasilien – Itacare

Ligger fortfarande kvar i Itacaré, det blaser annu fran soder sa vi vantar lite till. Preliminart gar vi vidare pa mandag om prognosen haller. Da bar det av ca 120 nm soderut, till en liten by som jag glomt namnet pa.

Vi har haft lata dagar har i Itacaré. Lena har fatt lite av pappa Penttis anlag att ta tillvara vad naturen ger. Nu var det dock inte sa att

Oxfile pa tork
Oxfile pa tork

hon skot en oxfilé utan den blev kopt i butik, men hon marinerade denna i tva dygn och sedan fick den hanga pa tork i fem dygn. Den blev fantastiskt god, skuren i tunna skivor passar den perfekt som tilltugg till eftermiddagsbiran.

Fardigtorkat och atklar
Fardigtorkat och atklar

En dag tog vi bussen till den lite storre orten Ilhéus, bara for att fa se lite av naturen fran bussfonstret. Resan tog tva timmar enkel vag

Kyrkan i Ilheus
Kyrkan i Ilheus

och staden var mysig.

Vi har haft em mycket enveten fagel som forsokt bosatta sig pa

Fagelelande
Fagelelande

baten. Han sitter hela natter pa pullpit och skiter. Nar vi jagat ivag honom tillrackligt ofta flyttade knappskallen upp i masten, sa nu fick vi skiten utspridd over hela baten istallet.

Han ar ganska stor och lite charmig
Han ar ganska stor och lite charmig

Nu galde det att hitta en losning. Vad ar faglar radda for? Katter! Sagt och gjort, jag hittade en liten kisse som bodde med en luffare, kissen var fin sa jag kopte henne for180 sek. Sa nu har vi inget storre problem med faglar langre:-) Hon heter Sheena och Lena sager att hon ar helt mitt ansvarsomrade.

Fagelskramman Sheena
Fagelskramman Sheena
Sheena sover med mjukiskatterna fran Inger o Anders
Sheena sover med mjukiskatterna fran Inger o Anders

Det ar ca tva meter tidvatten dar vi ligger och darfor ocksa ganska stark strom, ca 3 knop. 5 timmar at ena hallet, lugnt en time och sedan 5 timmar at andra hallet. I forrgar natt kom det med stromen en rotvalta med tradstam pa minst 15 meter och ca 15 ton och

Strandad tradstam
Strandad tradstam

fastnade i grannbaten. Vi fick hjalpas at med dingarna for att fa bort grenverket fran batarna. Det strandade nagra hundra meter bort och nar tidvattnet gick ut blev den kvar pa stranden. Det blir aldrig langtrakigt.

Rotvalta
Rotvalta

Ha det bra / Lena och Micke

En reaktion på “2015-05-09 Brasilien – Itacare”

  1. Hahaha här ingen förvånad att Micke skaffar ett husdjur, nåja skall väll inte säga så mycket här har det flyttat in tre husockupanter en Hund och två katter jo du läser rätt och jag som dessutom är pälsdjurs allergiker de du Micke, jo skratta du men så är det, så nu är man längst ner i näringskedjan… 🙂
    //Lasse och Annika

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *