2014-11-09 Las Palmas

Har under en vecka seglat på södra delen av Gran Canaria. Besökt ”norska” Arguineguin, sedan Puerto Rico och avslutningsvis Puerto Mogan. Alla dessa har sin typ av charm, men klassas som tydliga turistfällor. Träffade lite seglande norrmän och holländare som vi senast såg i Scottland, så seglarvärlen är liten. Låg vid brygga i Puerto Rico och granne var då en norsk stålbåt, Villvind, som Hans Ulvebring i Norrtälje har svetsat ihop under början på 2000-talet. Sonen Tom med Amanda har åkt med under gångna veckan och de har tillbringat mycket tid på stranden med sol och bad. Hyrde bil några dagar och passade på att storhandla samt gjorde en heldagstur upp på högre höjder mitt på ön. Naturen är storslagen och vägarna snirkliga. Lämnade av Tom och Amanda på flygplatsen samtidigt som vi hämtade upp ”Tangos” kompisar Micke och Susanne. Tango tog kurs mot Teneriffa och vi medsols runt Gran Canaria med kurs Las Palmas. Det slutade med att båda vände och gick tillbaka till Puerto Mogan. Vi hade rak motvind med upp till 18 m/s, som vi kämpade mot 15 NM innan vi vände, så det blev totalt 30 bortkastade distans. Nästa dag gick det bättre och vi ankrade i Las Palmas på eftermiddagen. Har stigit upp före sex två morgnar och tagit långa stadspromenader. Skönt att få röra på benen, det har inte blivit så mycket av det tidigare. Hösten börjar också närma sig. Senaste dagarna har tempen sjunkit något, till ca 25 dag och ca 20 natt, men det är alltjämnt 24 i vattnet, så även en badkruka törs hoppa i. Imorgon startar återigen den stora jakten på våra saknade postpaket. Sedan kommer några dagars båtunderhåll och på torsdagkväll kommer Aaron, Liza och Jens på en tiodagarsvisit. Om vädret tillåter tänkte vi då segla till La Gomera. Ha det bra / Lena och Micke   .

2 reaktion på “2014-11-09 Las Palmas”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *