2014-10-08 Lanzarote

554 NM och 95 timmar tog det från Portimao till Grasiosa, som är en liten ö vid norra delen av Lanzarote. Seglingen gick bra, med tidvis friska nordliga vindar. Vi gick bara på motor de första timmarna ut från Portugals kust samt de sista tio timmarna in mot Lanzarote.

Grasiosa är en karg ö utan ett enda träd, tre stora kullar och ett litet samhälle. Vi låg ankrade i en fin vik 1,5 NM från byn. På lördag var det

en stor simtävling som gick mellan Lanzarote och Grasiosa och på kvällen var det party i byn. Rockband som spelade och hundratal spanjorer/simmare och några till dansade på stranden.

Nu är det skönt i vattnet, ca 25 grader och man ser botten på över 10 meter. Luften är också relativt torr och tempen ligger på ca 25 dagtid och 22 på natten.

Efter några dagar vid Grasiosa seglade vi ner på östra sidan Lanzarote till huvudorten Arrecife. En fin liten stad som har det mesta. Vi har under två månader letat 8 mm vattenkopplingar i Portugal och Lissabon utan resultat och nu på en ö mitt i Atlanten, då finns dom. Vi har också köpt en bakmaskin, så nu ska det bakas, eller vi får se om det blir en flopp.

Idag ska vi göra stora mat- och dryckesinköp och har då blivit lovade gratis transport ner till hamnen. Normalt försöker vi frakta våra inköp på cyklarna, men detta innebär då vissa begränsningar.

Imorgon ska vi segla ner till Playa Blanca som ligger på södra delen av Lanzarote. När vi sedan känner oss mogna går vi vidare till Fuerteventura, för att titta närmare på vad som erbjuds där.

Ha det bra / Lena och Micke

6 reaktion på “2014-10-08 Lanzarote”

 1. Hej! 1998 var vi nere i Playa Blanca, en fin lite semesterby. Men de byggde till höger å vänster så den är nog betydligt större nu. Lite avis, för nu börjar termometern vara mer på minussidan. Boden fått 10 cm snö, men vi har inte fått nåt än. Längtar lite efter den, så man begriper att klä på sig. Mys på nu i solen å värmen 😉

 2. Hej,skönt att det går framåt för er och att det har blivit varmt
  både i luft och vatten, här går det åt andra hållet,kallt och ruggigt
  Med översvämningar på löpande band.Vi har nu sålt vårat hus,
  vi skrev de sista papperet idag så nu är man
  båtflykting på riktigt.Vi har förresten fått nya grannar,ett
  franskt par i 60 års åldern och de har 44fots aluminiumbåt och de ska övervintra här,Tomas har flyttat in på sin vinterplats,
  Gill och Rein flyttar in sin båt på söndag,de har förresten köpt ett litet landställe nere vid Linköping(har jag för mig),
  Saknar er med hälsning från mig och Taina.
  Ps, Wasahamnen hälsar

  1. Hej Taina o Janne, kul att höra av er. Trevligt att det rör på sig både för er själva och nere i Wasahamnen. Vi har det bra, har nu ”parkerat” i Las Palmas hamn för en månad framåt. Det är så här kring julmånaden lite mera rörelse här än i Wasa, bl a finns det några barer att besöka om vi får långtråkigt:-) Ska nu börja förbereda båten för seglingen över till Brasilien, som vi räknar med att starta direkt efter nyår.
   Vi hörs vidare, ha det bra och hälsa de vi känner i hamnen. Lena och Micke

 3. Hej Lena o Micke!
  Följer Ert äventyr, kul att spana in Er via Er AIS, såg att Ni idag var inne och kollade i Corralejo, vände ut ingen och går just nu neröver Fuerteventuras östkust med Tango en bit före Er, Ni gör just nu 4,8 knop och Tango en knop mer, fantastiskt med AIS.
  Här i Avan är det kallt och ruggigt, minus 10 grader på nätterna med sjörök på älven.
  Mys på!
  Hälsningar Uffe o Gerd

  1. Hej Gerd o Uffe
   Hoppas att ni fick en fin vecka på Gran Canaria. Synd att det blev lite dålig tajming mellan er hemresa från San Agustin och vår ankomst till Las Palmas. Det hade varit skoj att träffas, men det kanske blir fler tillfällen. Ni får leta resor till Brasilien under våren. Lena hälsar att du måste hjälpa Siv att installera VIBER på dator och telefon. Liza hade försökt men kom inte in utan inloggningsfakta.
   Ha det bra / Lena och Micke

   1. Hej Micke och Lena!
    På torsdag 11/12 ska Jens (vår Jens) och jag försöka installera Viber åt Siv så ni kan kommunicera World Wide.
    Hare bra!
    Uffe

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *